معرفی کتاب اساطیر مصر

بسیاری از #اسطوره های مصر از اسطوره های آفرینش جهان تا پیدائی “حورس” شهریار در سراسر این دیار و در دوره های مختلف عمومی بود. فراعنه #مصر در همه دوره ها خود را از تبار حورس می دانستند و قدرت آنان نماد قدرت حورس بود. از آزمون حورس پیش از رسیدن وی به شهریاری گزارش های بسیاری وجود دارد و این گزارش ها گویای پیوند حورس با #اوزیریس است. حتی هنگامی که مصر با سرزمین های دیگر رابطه برقرار کرد و به هنگام دیدار هرودوت و #پلوتارک از این دیار حورس از اهمیت بسیار برخوردار بود. دانش ما از توالی بخش کهن این اسطوره کمتر و تفاوت های این اسطوره در چهار مرکز بزرگ کیش با تفاوت تفسیر اسطوره های آفرینش این چهار مرکز پیوند دارد…


در میان کشورهای جهان باستان، مصر از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است. سرزمین فراعنه، #نیل بلندترین رود جهان، خدایان باستانی، #اهرام_ثلاثه ، اسفینکس یا #ابوالهول ، پیامبرانی چون موسی و یوسف، تنها بخشی از مواردی است که می توان درباره این کشور باستانی اشاره کرد. پیوند ایرانیان و مصریان نیز به دوران کمبوجیه هخامنشی باز می گردد که این کشور یکی از ساتراپ های امپراتوری پارس گردید. اما در میان تمامی جذابیت های مصر، داستان خدایان و #اساطیر_مصر همیشه از مواردی بوده که محققان بسیاری را به سوی خود جذب کرده است، به ویژه که در بازگشایی اهرام و خوانش خط #هیروگلیف ، دانش اساطیر کمک بسزایی را انجام می دهد. خانم #ورونیکا_ایونس با نگارش کتاب “اساطیر مصر” توانسته است که بخشی از این داستان های اساطیری، مراسم مقدس، موجودات مقدس و … را معرفی نماید. در میان اساطیر مصری، یک خدا می تواند به خدایی با قابلیت دیگری تبدیل شود که نمونه مهم آن #ازیریس است که در دوره ای خدای غلات بوده و در زمان دیگری با “رع” ترکیب شده و خصوصیات خدای خورشید را می گیرد و در نهایت با مرگ و زنده شدن دوباره، خدای جهان زیرزمینی می گردد. این کتاب با وجود حجم کم نسبی آن، اطلاعات بسیار مهم و گسترده ای را درباره تفکرات باستانی مصریان ارائه کرده است و شاید بتوان گفت می توان کتاب بسیار مناسبی در جهت شناخت تاریخ اساطیری مصر باشد.
کتاب “اساطیر مصر” را استاد #باجلان_فرخی به پارسی ترجمان نموده و #انتشارات_اساطیر آن را به چاپ رسانیده است.

منبع: از اینستاگرام Aydingol75

فرزانه کاوه، کارشناس زبان و ادبیات فارسی، فارغ التحصیل سال 1370 هستم. افتخار شاگردی استادان بنام این رشته از شمار نوشین روانان سادات ناصری، محمود عبادیان، دانش پژوه و نیز جناب دکتر سعید حمیدیان و دکتر جلال الدین کزازی را دارم. در پی مطالعات پرشمار در زمینه ادبیات حماسی و اسطوره در روزهای پایانی سال 1398 تصمیم به راه اندازی وبسایت سپندارمذ گرفتم. در این وبسایت به بیان و تحلیل داستانهای حماسی و اسطوره ای از ایران و دیگر فرهنگها، شناخت اسطوره و نمادهای اساطیری، تاریخ و اسطوره می پردازم.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.